fredag 17 juni 2011

Misslyckat biscottibak

Idag tänkte jag att jag bakar lite biscotti. Biscotti är italienska skorpor som kan varieras i oändlighet. Jag följde receptet noggrant och degen blev väldigt god, men sen var det nått som misslyckades lite. Antingen var det för lång tid de var inne eller så var det för hög ugnsvärme, men de blev helt brända när de skulle torkas med snittytan uppåt. Man skulle först ha de inne i 20 min i 225 °c när de skulle gräddas, sen skulle man skära biscottin i centimeterstora bitar och lägga kakorna med snittytan uppåt, sen in i ugnen igen i ytterligare 20 min, med jag måste ta ut dem före det hade gått hela tiden p.g.a. att de blev brända. Jag lyckades ta bort de mest brända på de flesta skorporna med hjälp av en kniv.
Förra gången jag lagade biscotti, blev de inte alls hårda och knapriga utan helt mjuka och nu brändes de. Har du något recept som du alltid använder dig av och som blir bra? Berätta gärna! :)

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar