torsdag 16 juni 2011

Nybakat till frukost!

Om man inte har nån mycket bröd hemma så passar det perfekt att baka frukostscones! Dom är goda, speciellt med lemon curd eller någon god marmelad på, och väldigt enkla och snabba att laga. De blir 8 st scones.
Frukostscones:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk socker
50-75 g smör
2 dl mjölk (eller vatten, det går lika bra med vatten och så passar det ju mjölkallergiker!)

Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i de torra ingredienserna, blanda ner mjölken och arbeta samman degen. Dela den i 2 delar och klappa ut varje del till en rund platta på bakplåtspapper som lägges på en plåt. Skär varje rundel i 4 delar och nagga dem med gaffel ovanpå. Grädda i 225-250°c omkr. 10 min. Strax innan bröden är färdiga säras kakorna åt på plåten för att de ska bli gräddade även på sidorna. Serveras ljumma, delade mitt itu med smör och en god marmelad. (Jag åt mina scones med rabarber- och jordgubbsmarmeladen)
Receptet kommer från ett receptkort
















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar