fredag 30 september 2011

Apelsinkakor med choklad

Dessa småkakor är väldigt lättlagade och väldigt goda! En mycket god smakkombination är choklad/apelsin och det är just de smakerna som jag använt mig utav i dessa kakor. Orange curd och mörk choklad. Visst låter det gott! Testa vetja! Rekommenderas!
Matildas apelsinkakor med choklad:
Mördeg:
4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
150 g smör
1 äggula
Fyllning:
orange curd
riven mörk choklad eller mörk chokladknappar (ex. odense)

småbrödsformar

Placera ut småbrödsformar på en plåt och sätt ugnen på 175 °c.
Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret skärt i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Häll i äggulan och arbeta snabbt ihop degen.
Rulla bollar utav mördegen och lägg i formarna. Tryck en liten grop med fingret och lägg i en liten klick orange curd. Grädda i ca 10 min. i mitten av ugnen och strö över riven choklad eller några chokladknappar när de kommit ut ur ugnen och ännu är varma. Låt chokladen smälta och stelna. Förvara i en kakburk.

Jag läste i någon tidning ett tips för att hålla småkakor spröda längre när man förvarar dem i en kakburk. Det var att man skulle lägga med några sockerbitar med kakorna.
Prövade det. Får se om det stämmer...



















Skär smöret i små kuber, så är det lätt att nypa ihop till en deg



















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar