onsdag 14 september 2011

Höstte med citrus och kanel

Hösten har sin charm med regniga dagar då man kan sitta i soffan och mysa med en kopp te framför sig, plocka äpplen och baka en underbar kaka eller kanske bara gå i skogen och leta efter kantareller och lingon. Jag har lagat eget te med härlig citrus och kanelsmak som passar perfekt en regnig och mulen dag. Och väldigt enkelt att laga är det också! Receptet kommer från Söta Saker.
Höstte med citrus och kanel:
4 apelsiner
2 citroner
5 kanelstänger
några stjärnanis
2 hg svart te utan smaksättning (ca 200 g)

1. Skrubba citrusfrukterna under kallt vatten och torka dem noga.
2. Skala av det yttersta skalet från dem med en potatisskalare och lägg ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
3. Torka skalen i ugn på 75 graders värme (beroende på storlek tar det en till ett par timmar). Rör runt bland skalen då och då.
4. Hacka de torkade skalen i mindre bitar.
5. Krossa 4 av kanelstängerna i en mortel till mycket små bitar.
6. Varva te, citrusskal och kanelkross i en teburk med lock. Toppa med den femte hela kanelstången och lite stjärnanis.
7. Låt stå några dagar för att ta smak innan användning.

Burk från Indiska

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar