måndag 5 september 2011

Konfektkaka

Konfektkakan är som en lite lyxigare variant av den vanliga kladdkakan. Supergod, ganska mäktig och kladdig! När man tar ut den ur ugnen är den ganska "dallrig" men låt den bara svalna och sätt den sedan in i kylskåpet under natten så blir den perfekt kladdig. I original receptet har man använt 200 g mörk choklad, men jag tycker att det kan bli en lite för mörk smak så jag använde 100 g mjölkchoklad och 100 g mörk choklad, 50/50. Servera gärna med en klick grädde. Jag serverade också lite röda vinbär till och det blev väldigt gott med kakan eftersom vinbären är lite sura/syrliga. Receptet kommer från boken "Kladdkakor" av Mia Öhrn. 
Konfektkaka:
200 g smör
100 g mörk choklad
100 g mjölk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner chokladen och dra kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt. Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Försök att få bort eventuellt klumpar. Häll smeten i formen och grädda drygt 12 minuter i 225°c. Förvara kallt. 





















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar