torsdag 22 mars 2012

Cake balls med daim och vit choklad

Cake balls är mycket gott, går att variera mycket och är enkelt att göra. Man kan använda kaksmulor av några lite torra muffins man har hemma eller en bit sockerkaka... Jag använde ett tårtbotten.
Jag hade i krossad daim och doppade bollarna i vit choklad. Två smaker som passar bra ihop!
Dekorera med fint, färggrannt strössel eller t.ex små blommor av sockermassa eller marsipan som jag gjort på endel. Passar mycket bra till påsk då.
Om man vill ha cake pops trycker man ner en pinne (t.ex träpinne) i bollen (pinnen ska vara doppad i lite choklad) och så rullar man allt i chokladen.

Cake balls med daim och vit choklad (ca 13 st)
8 dl kaksmulor (av t.ex muffins, tårtbotten, sockerkaka...)
200 g philadelphiaost
1 dubbel daim
200 g vit choklad

strössel, marsipanblommor, daim... till dekorering

Smula ner någon mjuk kaka i en skål, rör ner philadelphiaosten och blanda till en slät, kladdig deg som går att rulla bollar av. Krossa eller hacka daimen och rör sist ner den. Blanda så att daimen fördelas i hela degen. Rulla bollar av degen och låt stelna lite i kylskåpet i några timmar (eller över natten).
Smält chokladen över vattenbad, doppa bollarna i chokladen och lägg för att stelna i små pappersformar, på en tallrik eller på ett bakplåtspapper. Dekorera dem om du vill och låt chokladen stelna.
































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar