måndag 19 mars 2012

Mandelmassekakor med apelsin och choklad

De här småkakorna är väldigt enkla att göra och är supergoda! Smakar mandelmassa (förstås) och apelsin, som passar väldigt bra ihop med den mörka chokladen jag ringlat över. Det här är något att testa för dom som vill att det ska gå snabbt!

Mandelmassekakor med apelsin och choklad, ca 8 st:
100 g mandelmassa
ca 1 äggvita
skal från 1/2 apelsin
50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°c.
Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med äggvitan i en bunke till en slät smet.
Riv ner skalet från den halva apelsinen och rör om.
Klicka ut ca 8 st små kakor på en plåt med ett bakplåtspapper.
Grädda i ca 10 min.
Smält chokladen över ett vattenbad och ringla chokladen över kakorna när de svalnat en aning.
Låt chokladen stelna och servera!



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Åh. Säger hon som gillar mandelmassa, choklad och apelsin.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är tre mycket goda ingredienser!

    SvaraRadera