måndag 16 april 2012

Enkelt chokladbräck

På veckoslutet gjorde jag världens enklaste godis. Närmare bestämt chokladbräck. Man kan strö vad man vill över chokladen, bara fantasin sätter gränser. Jag använde i alla fall torkade tranbär, pistagenötter och cashewnötter. Som choklad hade jag både mörk- och vit choklad.

Chokladbräck:
1 dl mörk choklad (hackad eller chokladknappar)
1 dl vit choklad (hackad eller chokladknappar)
torkade tranbär
grovhackade eller hela pistagenötter och cashewnötter

Smält chokladen i två skilda skålar över vattenbad eller i mikron. Häll ut den mörka chokladen på ett bakplåtspapper och bred ut till en ganska tunn platta. Ringla över den vita chokladen. Strö över tranbären och nötterna. Låt stelna i kylskåp. Bryt i så stora bitar som du vill och servera!































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar