onsdag 25 april 2012

Fattiga riddare

Fattiga riddare är ett utmärkt sätt att ta tillvara på en bullängd eller bröd som börjat bli lite torrt och inte är så gott att äta som sådant. Passar bra till frukost (jag åt till frukost), mellanmål, kvällsmål. Fattiga riddare är alltså lite torrt bröd (oftast ljust nog, franskbröd) som doppas i en pannkaksliknande smet gjord på ägg, mjöl, mjölk och ev. socker. Mycket gott! Servera med valfritt tillbehör. Exempelvis sylt eller kanel & socker.

Fattiga riddare (1 - 2 pers.)
3-4 brödskivor av ljust bröd (franskbröd eller bullalängd)
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker

Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och socker så att det inte finns några mjölklumpar kvar. Doppa brödet i smeten så att brödet suger in smeten. Värm upp en stekpanna med smör och stek i några minuter på båda sidorna tills de är gyllenbruna. Servera med kanel och socker.



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Verkar gott som extra när man är sugen på något gott på kvälls kvisten vid tv, t ex.

    SvaraRadera