måndag 2 april 2012

Limemousse

Limemousse är en fräsch, god mousse som man t.ex kan äta som dessert eller ha som fyllning i en tårta.
Moussen är enkel att laga och behöver bara stå en stund i kylskåpet, sen är den ätklar!

Limemousse:
(ca 2 - 3 port.)

1 äggula
1 1/2 msk strösocker
skal från 1 1/2 lime och saft från 1 lime
1 äggvita
1 1/2 dl vispgrädde

Vispa ihop äggulan, sockret och limeskal- och saft i en värmetålig skål.
Sätt över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad) och låt limekrämen tjockna.
Låt krämen svalna lite.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vispa upp grädden i en annan skål.
Rör försiktigt ner limekrämen i grädden och rör sedan ner äggvitan försiktigt så att "fluffet" hålls kvar.
Låt stelna och fyll en tårta med moussen eller häll moussen i skålar och låt stå i kylskåpet en stund före servering.



















Sked - Rice
Skål - Iittala

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar