onsdag 4 april 2012

Yoghurtbröd

Jag har lagat flera gånger yoghurtbröd och filmjölksbröd, men det är ju så gott!
Enkelt att laga, eftersom man använder bakpulver istället för jäst och det blir alltid lika gott. Man kan variera innnehållet i brödet väldigt mycket. T.ex kan man ha i torkad frukt (aprikoser, russin...), lingon (färska, frysta eller lingonsylt), olika nötter och frön (hasselnötter, mandel, sesamfrön, solrosfrön, cashewnötter, pumpakärnor, linfrön), olika mjölsorter (vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, rågsikt, dinkelmjöl) och gryn/flingor (hirsflingor, boveteflingor, havregryn, dinkelflingor, rågflingor, veteflingor, kornflingor).
Det finns mycket att välja mellan i butiken.
Så det är bara att blanda ihop ditt egna yoghurt/filmjölksbröd och ha i det du gillar allra mest!

Yoghurtbröd:
1 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
5 dl yoghurt eller filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl mjölk
1 dl russin
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll i yoghurt, sirap och mjölk. Blanda till en slät smet. Rör tills sist ner russin och lingonsylt. Häll ner smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd brödform och grädda i ca 40 min.




















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar