tisdag 12 juni 2012

Mandelbiskvier

Det här blir små mandelbiskvier, som sådana som finns att köpa i butikerna i Sverige. Det är gott att ha dom på t.ex nyponsoppa eller rabarberkräm. Eller ja, också i andra desserter, på glass m.m.
Biskvierna är mycket enkla att laga och man behöver inte många ingredienser. Bittermandelaromen hittar man i vanliga matbutiker av märket Dr. Oetker, men det är inget måste att ha i bittermandelarom. Det blir precis lika gott utan! Här följer en steg-för-steg beskrivning nedan;

Mandelbiskvier:
ca 130 g mandelmassa
1 äggvita
1/4 dl strösocker
ca 5 droppar bittermandelarom

1. Sätt ugnen på 200°c. Riv mandelmassan.


















2. Blanda den rivna mandelmassan med äggvita, socker och arom i en bunke till en slät smet.




















3. Spritsa ut på en plåt klädd med bakplåtspapper till små klickar.


















4. Grädda i ca 10 min. Låt inte dom bli för bruna!
5. Klara!


















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar