onsdag 29 augusti 2012

Choklad- och citron cake pops

Nu kommer receptet på det första "söta" som fanns med på mitt dessertbord. Cake pops med smak av choklad och citron. Cake pops är ju hur enkelt som helst att göra och det är något som alla kan lyckas med! Om man inte orkar baka sin egen sockerkaka, chokladmuffins eller kladdkaka går det alltid bra att köpa från butiken också ;)
Annars är receptet enkelt: kaksmulor och något krämigt, kladdigt (nutella, philadelphiaost, lemon curd, jordnötssmör, någon god frosting) blandas ihop, bollar rullas av degen och doppas i choklad.
Men choklad och citron var (eller är) en lyckad kombination och det verkade som om dom gillades av alla!

Choklad- och citron cake pops:
1 sats chokladkaka (men allt behövs inte om man inte vill ha så jättemånga, använde mig av ungefär halva och det räckte för ca 22-23 st cake pops)
1 sats lemon curd
vit choklad till att doppa cake popsen
strössel till dekoration

Smula chokladkakan i en skål och rör ner lemon curd. Man får lite känna sig fram, ha bara i så mycket tills degen "går ihop", alltså tills den går att forma till bollar. Rulla bollar av degen, tryck ner klubbpinnar eller träpinnar och låt stelna i kylen en stund. Smält den vita chokladen i mikron eller över ett vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Dekorera ev. med strössel och låt cake popsen stelna i kylen.

























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar