söndag 31 mars 2013

Memma

Memma (mämmi på finska) är en finsk påskdessert som äts mycket här i Finland på påsken. Om man aldrig smakat på memma kan det kanske både se konstigt ut och låta konstigt. Här i Finland finns det förstås också många som inte gillar memma, men jag har faktiskt alltid gillat det.
Vet ni svenska läsare (och andra) vad memma egentligen innehåller då? Om man aldrig smakat på det kan det kanske vara lite svårt att gissa ingredienserna :)
Nå, det är i alla fall rågmjöl, malt, sirap, vatten, pomeransskal och salt. Lite otippat!

Förra året gjorde jag faktiskt min egna memma och det blev riktigt gott. Inget man gör sådär snabbt, utan det är ett "heldagsarbete" i princip. Först ska memman koka på spisen i några timmar och sen ska den in i ugnen.

Memma serveras kall med rikligt med grädde och socker. Mums!


























//Matilda

2 kommentarer:

  1. Ingen påsk utan memma! ;)

    Här mumsade vi memma som vi gjort själva.

    SvaraRadera
  2. Sant! Hemgjord memma är också riktigt gtt :)

    SvaraRadera