måndag 13 februari 2017

Banancupcakes med mörk choklad och jordnötsfrosting

Banan, choklad och jordnötssmör är en himmelsk kombo! Här möts de i banancupcakes med chokladbitar och en galet god, len jordnötssmörsfrosting.
Jordnötssmör är mitt beroende. Ett rätt bra beroende ändå. Har alltid en burk hemma som lätt tar slut på en vecka och som används flitigt till både mackor, smoothies, mat och bakverk. Kärlek till jordnötssmör <3

Banancupcakes med mörk choklad och jordnötssmörsfrosting:
ca 15 st medelstora
150 g mjukt smör
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 ägg
3 mogna bananer
2 msk honung
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
75 g mörk choklad, grovhackad
Mixa banan och honung till en slät puré. Vispa smör, socker och vanilj vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Rör ner bananpurén. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en skild skål och rör ner det i smeten. Rör till en slät smet och tillsätt slutligen den hackade chokladen och rör om. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills de är torra i mitten och blivit en aning gyllenbruna. Låt kallna.
Jordnötssmörsfrosting:
100 g mjukt smör
ca 6 dl florsocker
1 dl jordnötssmör, osötat
250 g naturell färskost
Vispa smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt jordnötssmöret och vispa ihop. Tillsätt slutligen färskosten och vispa ihop till en slät, tjock frosting.
smält mörk choklad
grovhackade saltade jordnötter
Spritsa eller bred ut frostingen på dina cupcakes och dekorera med ex. smält mörk choklad och hackade jordnötter.


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar